22 Şubat 2019 Cuma

İngiliz Kraliyet Ailesi Soy Ağacı



Queen Elizabeth II Photo

Queen Elizabeth II (born April 21, 1926)

Kraliçe Elizabeth II yaşamının ilk birkaç yılını tahttan yükselme beklentisi olmadan yaşadı çünkü babası Kral George V kralın ikinci oğluydu. Taht sırasında değildi. Ancak abisi yani en büyük erkek çocuk VIII. Edward tahttan, evli bir bayana aşık olduğu için vazgeçtiğinde taht sırası Kral George V'a aitti. 6 Şubat 1952 yılında hayatını kaybettiğinde Elizabeth 26 yaşındaydı. Elizabeth, İngiliz tarihinin en uzun süre hizmet veren hükümdarı oldu.



Prince Philip Photo

Prince Philip (born June 10, 1921)


Philip Mountbatten, Edinburgh Dükü, Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in eşi. Doğumunda kendisine Yunanistan ve Danimarka'nın Prensi unvanı verilmiştir. Armasında halen Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı bulunmaktadır. Philip, 20 Kasım 1947'de kral VI. George'un kızı II. Elizabeth ile evlendi ve Prens unvanını aldı.



Prince Charles Photo

Prince Charles (born November 14, 1948)

Annesi kraliçe olduğunda Charles üç yaşındaydı ve hükümdarlığı en uzun süre bekleyen varis oldu.  Kraliçe Elizabeth öldüğünde veya tahtı bıraktığında Charles hayatta olursa, İngiliz tahtına geçen en yaşlı kişi olacak (William IV, 1830'da kral olduğunda 64 yaşındaydı). Birçoğunun emekli olduğu bir yaşta Charles, bir ömür boyu beklemeye hazırlandığı işe başlayacak - ama en azından ikinci karısı ve uzun zamandır süren aşkı Camilla Parker Bowles onun yanında olacak.

Prince William in 2015 Photo By Max Mumby/Indigo/Getty Images

Prince William (born June 21, 1982)

Prens Charles ve Prenses Diana'nın iki oğlundan biri, Prince William Arthur Philip Louis (Kraliçe Elizabeth tarafından 2011 yılında Kate Middleton'la evlendiği sırada Cambridge Dükü unvanı verildi) doğduğunda tahtın ikinci varisi oldu; Babası gibi, bir gün kral olacağı bilgisiyle büyüdü. O güne kadar, hayır işleri dahil olmak üzere diğer kraliyet görevlerini yerine getiriyor - artı karısı ve çocuklarıyla daha fazla zaman geçirebiliyor.

William, Charles'dan daha popüler bir varis, bu nedenle ara sıra oğlunun babası yerine bir sonraki kral olması gerektiği konuşulmuştur.

Kate Middleton Photo

Catherine "Kate" Middleton (born January 9, 1982)

Kate Middleton'un 2011 Prensi William ile evlenmesiyle, Cambridge Düşesi oldu. Kate kraliyet ailesinden değildir, bu yüzden kraliçe (veya kral) unvanı vermeye karar vermediği sürece Prenses Kate olamaz - ama Galler Prensesi William olarak adlandırılabilir.


Kocasının kral olarak taçlandığını varsayarsak, Kraliçe Catherine olarak bilinir. Bununla birlikte, eğer bir şey William'ı tahta geçmekten alıkoyarsa, kraliçe olmaz- ama bir sonraki hükümdarın annesi olur.

Prince George Photo



Prince George (born July 22, 2013)

Tam adı George Alexander Louis olan Prens George, babası ve büyükbabasının ardından İngiliz tahtının üçüncü varisi.

2011'de Taç Yasası'na yeni bir madde önerildi; 25 Nisan 2013'te kanun haline geldi. Eğer ilk çocuk kız ise taht varis atlayarak erkek çocuğa geçmeyecektir. 

Princess Charlotte Photo

Princess Charlotte (born May 2, 2015)


Prenses Charlotte Elizabeth Diana, Prince William'ın Kate Middleton'lu çocuklarının ikincisidir. Babası, büyükbabası ve ağabeyi George'un ardında dördüncü sırada.


Değişen taç yasası sayesinde, küçük kardeşi Charlotte’ın yerini alamayacak. Bununla birlikte, bu değişiklik yalnızca 28 Ekim 2011'den sonra doğanlar için geçerlidir.

New Royal Baby Prince Louis 2018 Photo

Prince Louis Arthur Charles (born April 23, 2018)

William ve Kate'in üçüncü çocuğu oğlu Louis Arthur Charles; taht sırasında beşincidir.

Prince Harry Photo



Prince Harry (born September 15, 1984)

Prens Harry, Prenses Diana ve Prens Charles ile doğduğunda - Prens Henry Charles Albert David olarak - taht için üçüncü oldu. Bununla birlikte, ağabeyi Prens William'ın başka bir çocuğu olduğu zaman, Harry'i art arda sıraya iterek onu hiç kral olamayacak kadar düşük kılar. Yani şuan taht sırasında altıncıdır.

Meghan Markle Photo By Brad Barket/Getty Images




Meghan Markle (born August 4, 1981)

Rachel Meghan Markle, 4 Ağustos 1981'de  Los Angeles'ın Kaliforniya eyaletinde  doğdu. Afro Amerikalı bir anne ve Amerikalı bir babanın kızı. 2003 yılında Chicago yakınlarındaki Northwestern Üniversitesinden tiyatro ve uluslararası ilişkiler alanında diploma alarak mezun oldu. Birleşmiş Milletler kadın elçisi. 
Haziran 2016'dan bu yana Galler Prensi Harry ile ilişkisi olan Markle 2017'nin kasım ayında nişanlandı ve 2018'in ilkbaharında Prens Harry ile evlendi. Nişanlanması üzerine Markle oyunculuk faaliyetlerine son verdiğini ve zamanını insani yardım çalışmalarına ayıracağını açıkladı. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 mostepotente